Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Τα σχόλια αξιωματούχων της Fed για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια, και η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων περιόρισαν τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές
Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα «γερακίστικα» σχόλια ορισμένων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων περιόρισαν τη διάθεση για ρίσκο, ενώ οι traders ήταν επίσης επιφυλακτικοί ενόψει της ανακοίνωσης στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Χθες Πέμπτη, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια, εάν συνεχιστεί το τέλμα με τον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις δαπάνες των νοικοκυριών της Ιαπωνίας, που τον Φεβρουάριο υποχώρησαν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο, κατά 0,5% σε ετήσια βάση σε πραγματικούς όρους, σε σύγκριση με τις προσδοκίες του Reuters για πτώση 3%.

Εξάλλου, τα συνδικάτα της Ιαπωνίας εξασφάλισαν γενναιόδωρες αυξήσεις μισθών για τους εργαζόμενους στις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς "shunto" τον Μάρτιο, γεγονός που αναμένεται να τροφοδοτήσει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 2,05% στις 38.956 μονάδες.

Απώλειες 0,18% στις 3.069 μονάδες, 0,71% για τον Hang Seng στις 16.606 μονάδες, 1,02% για τον Kospi στις 2.714 μονάδες και 0,63% για τον ASX στις 7.768 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v