Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές παρακολουθούν για πιθανή παρέμβαση της Ιαπωνίας ώστε να σταματήσει η πτώση του γεν, ενώ αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθρισμό των ΗΠΑ.

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν για πιθανή παρέμβαση των ιαπωνικών αρχών ώστε να σταματήσουν την πτώση του γεν, ενώ παράλληλα αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα σήμερα για ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, ο εταιρικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας σκαρφάλωσε τον Μάρτιο και διαμορφώθηκε στο 0,8%, καταγράφοντας αύξηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ξεχωριστά, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας διατήρησε τα επιτόκια αναφοράς της στο 5,5%, λέγοντας ότι «μια περιοριστική στάση νομισματικής πολιτικής παραμένει απαραίτητη για την περαιτέρω μείωση των πιέσεων της παραγωγικής ικανότητας και του πληθωρισμού».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,4% χαμηλότερα στις 39.614 μονάδες. Απώλειες 0,34% για τον Shanghai Composite στις 3.038 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 1,88% στις 17.144 μονάδες και ο ASX κινείται 0,3% υψηλότερα στις 7.848 μονάδες.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας είναι κλειστές την Τετάρτη, καθώς η χώρα προσέρχεται στις κάλπες για να εκλέξει το επόμενο κοινοβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v