Σε επίπεδα ρεκόρ ο DAX στην Φρανκφούρτη

Ανοδος για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τον γερμανικό DAX σε επίπεδα ρεκόρ. Στήριξη από τη γενναία ένεση ρευστότητας της Κίνας. Ξεχωρίζει η Unilever. Κάθετη πτώση για Alstom και Remy Cointreau. Ανοδος στα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από τα χρηματιστήρια της Ασίας και με αφορμή τη γενναία ένεση ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας στη διατραπεζική αγορά. Η προσοχή όμως, στρέφεται και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στη σημερινή επιχείρηση ρευστότητας, ειδικότερα μετά την αιφνιδιαστική απογοήτευση από το γερμανικό ZEW.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,39% στις 9754 μονάδες, υψηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ της 17ης Ιανουαρίου, όταν είχε κλείσει στις 9.742 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,35% στις 4338 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,12% στις 6.845 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,1% στις 10.443 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,36% στις 7.131 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,52% στις 20.077 μονάδες. 

Ανοδικά κινούνται και τα futures των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα, Τόκιο και Σαγκάη κατέγραψαν κέρδη 0,9% καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε ένεση ρευστότητας 42 δισ.δολ. στη διατραπεζική αγορά, διευρύνοντας μάλιστα το μηχανισμό χρηματοδότησης ώστε να έχουν πρόσβαση οι μικρές και οι μεσαίες τράπεζες.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Unilever με κέρδη 4,8% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση εσόδων αλλά αύξηση κερδών.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Alstom η οποία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση 12% καθώς η γερμανική εταιρεία προχώρησε σε υποβάθμιση ετήσιων στόχων κερδοφορίας και ρευστότητας.

Βουτιά 4,4% καταγράφει η μετοχή της Remy Cointreau η οποία ανακοίνωσε κάθετη πτώση 19% στις πωλήσεις τριμήνου, ενώ οι πωλήσεις του κονιάκ συρρικνώθηκαν κατά 32%. Η ανταγωνιστή Pernod Ricard υποχωρεί ο κατά 2,2% και η LVMH κατά 0,5%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v