Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι αγορές της Ευρώπης

Ανοδικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά από το 3μερο πτωτικό σερί. Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ξεχωρίζει η Siemens και ο μεταλλευτικός κλάδος. Σταθεροποιητικά νωρίτερα οι ασιατικές αγορές. Ανοδικά τα futures της Wall

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις. Στήριξη δίνεται από τα εταιρικά αποτελέσματα της Siemens και της Philips που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,63% στις 9408 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,76% στις 4175 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,43% στις 6.576 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,19% στις 9876 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,43% στις 6784 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,83% στις 19.431 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σταθεροποιητικά, καθώς φάνηκε πως καταλαγιάζει η καταιγίδα στις αναδυόμενες αγορές με δραστικές κινήσεις από τις κεντρικές τράπεζες σε Ινδία και Τουρκία. Η προσοχή στέφεται τώρα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα τη 2ήμερη συνεδρίασή της με τους αναλυτές να προβλέπουν τη δεύτερη μείωση του προγράμματος ρευστότητας κατά 10 δισ. δολ.

Η Siemens ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση των λειτουργικών της κερδών κατά 15% με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχύεται κατά 2%. Ο γερμανικός όμιλος έδωσε ώθηση στον ευρύτερο ευρωπαϊκό κλάδο βιομηχανικών προϊόντων με αποτέλεσμα ο σχετικός δείκτης να ενισχύεται περισσότερο από 1%.  

Επίσης ξεχωρίζει η Software AG με ράλι 7,4% καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγορών.

Κέρδη 1,8% καταγράφει η Rio Tinto, ενώ η ΒΗΡ Biliton ενισχύεται κατά 1,2% καθώς η Nomura προχώρησε σε αναβάθμιση των συστάσεων για τον ευρύτερο μεταλλευτικό κλάδο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v