Διορθωτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες πιέσεις μετά τα νέα υψηλά 5 ετίας για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Πτώση 3% στην Πορτογαλία λόγω "βουτιάς" των τραπεζών. Ξεχωρίζει ο τεχνολογικός κλάδος και η μετοχή της ASML. Μίνι ράλι 2,5% νωρίτερα στην κινεζική αγορά.

Αλλαγή κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές με τους περισσότερους δείκτες να παρουσιάζουν πλέον αρνητικό πρόσημο μετά τα νέα υψηλά 5,5 ετών που άγγιξαν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης. Ξεχωρίζει ο τεχνολογικός κλάδος με πρωτοπόρο την ASML.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,13% στις 9715 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,22% στις 4314 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,08% στις 6.829 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,7% στις 10.287 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,36% στις 19.924 μονάδες.

Με κάθετη πτώση αντιδρούν οι μετοχές των τραπεζών της Πορτογαλίας, στην διάψευση των ελπίδων φορολογικής ελάφρυνσης, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι δεν επιτρέψει την μετατροπή των αναβαλλόμενων φόρων σε πιστώσεις.

Η μετοχή της Millennium βουλιάζει 8,7%, της Banco Espirito Santo 6,2% και της BPI 4,55%. Η τραπεζική πτώση πιέζει τον δείκτη PSI στην Λισσαβόνα σε απώλειες 3,2%.

Οριακή υποχώρηση καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά με το χρηματιστήριο της Σαγκάης να καταγράφει μίνι ράλι 2,5% καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε γενναία ένεση ρευστότητας, με αποτέλεσμα τη υποχώρηση των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά.

Ο STOXX Europe 600 Technology Index ενισχύεται κατά 0,8%, ενώ η μετοχή της ASML καταγράφει άνοδο 3,5% καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες με άλμα 62% στα κέρδη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v