Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω Fed

Το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων ακόμα και τον επόμενο μήνα, προβληματίζει τους επενδυτές. Πιέσεις στον κλάδο ταξιδίων μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια αναμένουν οι επενδυτές, ενώ η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων πιέζει τις μετοχές των εμπορευμάτων.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του Απριλίου, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες, έδειξαν πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο αν τα οικονομικά στοιχεία δείξουν ισχυρότερη ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο και περαιτέρω ενίσχυση του πληθωρισμού και της απασχόλησης.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο σήμερα και οι μετοχές του κλάδου των ταξιδίων και αναψυχής, μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι μετοχές της Airbus υποχωρούν κατά 1,3%, ενώ "βουτιά" 17% κάνουν οι μετοχές της Thomas Cook (που όμως οφείλονται και στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις της εταιρείας για το σύνολο της χρήσης).

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,7% στις 335 μονάδες, κατά 1,36% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.082 μονάδες, κατά 0,83% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.283 μονάδες και κατά 1,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.834 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street προοιωνίζονται τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,3%.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v