Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές, με την προσοχή σε Brexit και ιταλικές τράπεζες. "Ναι" σε πρόστιμα κατά Ισπανίας-Πορτογαλίας για τα ελλείμματά τους λέει το Ecofin. Σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα πρωθυπουργού η Τερέζα Μέι. Οριακές μεταβολές στα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών, παρά τα κέρδη σε Wall Street χθες και ασιατικές αγορές νωρίτερα.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις στον ιταλικό τραπεζικό τομέα. Χθες, σύμβουλος πώλησης δήλωσε πως είναι έτοιμη η πώληση χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων με τη στήριξη του κρατικού προγράμματος εγγυήσεων, και ενδέχεται να προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες. Ο τραπεζικός δείκτης στην Ιταλία υποχωρεί κατά 0,67%.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 337 μονάδες, μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.686 μονάδες, παρόμοια εικόνα για τον δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.960 μονάδες, ενώ κατά 0,2% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.342 μονάδες.

Χαμηλότερα το ιταλικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη FTMIB να υποχωρεί κατά 0,5% στις 16.631 μονάδες, ενώ κατά 0,2% ενισχύεται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.521 μονάδες.

Στη Βρετανία, σήμερα αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού η Τερέζα Μέι, ενώ παραμένει αβέβαιο το πότε θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50, για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, καθώς έχει αφήσει να εννοηθεί πως μπορεί να το κάνει αργότερα φέτος ή ακόμα και το 2017.

Εν τω μεταξύ, χθες, το Ecofin στήριξε την Κομισιόν για επιβολή κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία για τα ελλείμματά τους, αν και ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα πως οι κυρώσεις αυτές μπορεί να είναι μηδενικές, αν οι κυβερνήσει των δυο χωρών παράσχουν επαρκείς εγγυήσεις για μείωση των ελλειμμάτων τους.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη, η οποία υποχώρησε κατά 1,2% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, σημαντικά χαμηλότερα του -0,8% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 0,5%, έναντι 1,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v