Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάσα στις ευρωαγορές δίνει η εμφάνιση Κλίντον

Ανακάμπτει η μετοχή της Deutsche Bank μετά το χθεσινό sell-off. Εθελοντική μετατροπή ομολόγων σε μετοχές εξετάζει η Monte dei Paschi. Οι αγορές έβγαλαν νικήτρια του debate την Χίλαρι Κλίντον.

Προσπάθεια ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ξεπούλημα, με τους αναλυτές να θεωρούν νικήτρια του ντιμπέιτ των δυο υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία την Χίλαρι Κλίντον.

Οι αγορές, στις οποίες δεν αρέσει η αβεβαιότητα, θεωρούν πως η Κλίντον μπορεί να διατηρήσει το status quo, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ που εκτιμάται ότι δημιουργεί αβεβαιότητα. 

Όμως, καθώς τα προβλήματα της Deutsche Bank –η οποία «έριξε» χθες τις αγορές και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού- εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία, οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση. Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας ενισχύεται κατά 1,3%.

Εν τω μεταξύ, η προβληματική ιταλική τράπεζα Banca Monte dei Paschi di Siena δήλωσε χθες πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους ομολογιούχους της να μετατρέψουν εθελοντικά τους τίτλους τους σε μετοχές.

Σημειώνεται ότι χθες, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Ευρώπη, λέγοντας πως η οικονομία της ευρωζώνης αντιμετωπίζει καλά την παγκόσμια αβεβαιότητα.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,6% στις 341 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,7%, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.433 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται 0,5% υψηλότερα στις 10.452 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v