Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βαρίδι» οι τράπεζες για τις ευρωαγορές

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η μετοχή της Deutsche Bank. Πτώση 2,5% για τη μετοχή της Commerzbank. Απώλειες άνω του 1% για τον δείκτη τραπεζών της ευρωζώνης.

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς, μετά την μικρή «ανάσα» που έδωσε η καλή εμφάνιση της Χίλαρι Κλίντον στο ντιμπέιτ, επιστρέφουν οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο.

Ο δείκτης τραπεζών της ευρωζώνης υποχωρεί κατά περισσότερο από 1%, ενώ η μετοχή της Deutsche Bank, που ξεκίνησε τη συνεδρίαση με +1,3%, επιστρέφει σε αρνητικό πεδίο, σημειώνοντας απώλειες 2,5% σε νέο ιστορικό χαμηλό. Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας είχε κάνει χθες "βουτιά" 7,5%, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα λύσει μόνη της τα προβλήματά της και πως δεν χρειάζεται τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης στην υπόθεση με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Πτώση 2,5% για τη μετοχή της Commerzbank.

Εν τω μεταξύ, απώλειες που ξεπερνούν το 4% καταγράφει η μετοχή της Volkswagen, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν το Βερολίνο να θεωρεί πως η επιβολή ποινικού προστίμου μπορεί να οδηγήσει την αυτοκινητοβιομηχανία σε χρεοκοπία.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 338 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.804 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.394 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες 0,65% στις 10.326 μονάδες. 

Απώλειες 0,66% για τον ιταλικό FTMIB στις 16.084 μονάδες και 0,45% για τον ισπανικό IBEX στις 8.672 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v