Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες οι μεταβολές στις ευρωαγορές

Αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων προσδοκούν οι επενδυτές. Κλειστή σήμερα η Wall λόγω αργίας.

Ήπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων να έρχεται στο προσκήνιο, ενώ η αγορά προσδοκά σε κινήσεις και από την πλευρά της ΕΚΤ, λόγω του δύσκολου πολιτικού περιβάλλοντος.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε έκθεσή της έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για χρηματοοικονομική αστάθεια στην ευρωζώνη λόγω των πολιτικών εξελίξεων, ενώ δεν απέκλεισε να επανέλθει ο κίνδυνος για τη βιωσιμότητα του χρέους ορισμένων χωρών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 341 μονάδες, κατά 0,3% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.797 μονάδες, ενώ κατά 0,12% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.534 μονάδες και οριακά στο "πράσινο" βρίσκεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.664 μονάδες.

Νωρίτερα, η Thyssenkrupp ανακοίνωσε μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση της λειτουργικής της κερδοφορίας, ενώ η Rio Tinto γνωστοποίησε τα σχέδιά της για αύξηση των ταμειακών της ροών κατά 5 δισ. δολάρια την επόμενη πενταετία και για επέκταση στους τομείς του σιδηρομεταλλεύματος, του χαλκού και του βωξίτη.

Υπενθυμίζεται πως η Wall Street θα παραμείνει σήμερα κλειστή λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v