Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις ιταλικές τράπεζες

Πιέσεις στον τομέα της ενέργειας καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας στον ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής. Ανησυχία στους επενδυτές καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του ιταλικού δημοψηφίσματος. Σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων ο ιταλικός τραπεζικός δείκτης. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Ιταλία, την ώρα που απομακρύνονται οι ελπίδες για συμφωνία στον ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου.

Οι επενδυτές φαίνονται όλο και πιο ανήσυχοι για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση της νυν κυβέρνησης, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την ανακεφαλαιοποίηση του ιταλικού τραπεζικού συστήματος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αργότερα σήμερα, αναφορικά με τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης και τις πιθανές επιπτώσεις της ψήφου υπέρ του Brexit.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,74% στις 339 μονάδες, κατά 0,61% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.798 μονάδες,  κατά 0,74% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.516 μονάδες και κατά 0,88% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.605 μονάδες.

Ισχυρότερες πιέσεις στην Ιταλία, με τον FTMIB να υποχωρεί κατά 1,5% στις 16.271 μονάδες και τον ιταλικό τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 2,6% (είχαν φτάσει στο -3,4% νωρίτερα), αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον οκτώ εβδομάδων. Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Monte dei Paschi di Siena μετά από "βουτιά" που ξεπέρασε το 7%.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,3%

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v