Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Οι επενδυτές "αφομοιώνουν" τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ για το QE. Αναζητείται λύση στην πολιτική κρίση στην Ιταλία. Συνεδριάζουν αύριο μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ για τις τιμές του πετρελαίου. Υψηλοτερα τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να «αφομοιώνουν» τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για παράταση κατά τουλάχιστον εννέα μήνες του προγράμματος αγοράς ομολόγων, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό κάθε μήνα.

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία, ο πρόεδρος Ματαρέλα διαπραγματεύεται με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να βρεθεί λύση στην πολιτική κρίση, μετά το «όχι» των Ιταλών στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση και την παραίτηση Ρέντσι.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή σύσκεψη μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, όπου θα συζητηθεί σχέδιο για την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών, αν και μέχρι τώρα μόνο 5 από τα 14 μη μέλη του ΟΠΕΚ έχουν επιβεβαιώσει ότι θα συμμετέχουν στη σύσκεψη.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,53% υψηλότερα στις 353 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου διαμορφώνεται 0,23% υψηλότερα στις 6.947 μονάδες, 0,46% ο δείκτης  CAC του Παρισιού στις 4.757 μονάδες, ενώ οριακές κινήσεις μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" σημειώνει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.186 μονάδες. Στο 0,8% οι απώλειες για τον ιταλικό FTMIB στις 18.281 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v