Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια στις ευρωαγορές

Διατηρείται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές, με την προσοχή να στρέφεται στην ΕΚΤ. Η Ιταλία φέρεται έτοιμη να ζητήσει δάνειο από τον ESM για τις τράπεζές της.

Ανοδικά κινούνται ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στραμμένο στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο, αλλά και στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Το πρωί, η ιταλική εφημερίδα La Stampa, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, ανέφερε πως η Ιταλία αναμένεται να ζητήσει από τον ESM δάνειο ύψους 15 δισ. ευρώ για τον τραπεζικό της τομέα. Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε την πληροφορία. Η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena κάνει ράλι έως και 9%.

Εν τω μεταξύ, η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει βαριά πρόστιμα σε JPMorgan, HSBC και Credit Agricole για την υπόθεση χειραγώγησης των επιτοκίων.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας ανακοίνωσε τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Οκτωβρίου, η οποία αυξήθηκε λιγότερο του αναμενόμενου.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,6% στις 346 μονάδες (υψηλό έξι εβδομάδων), ο δείκτης FTSE 100 κατά 0,8% στις 6.833 μονάδες, κατά 1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.679 μονάδες και κατά 1,1% ο δείκτης DAX  της Φρανκφούρτης στις 10.891 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTMIB κινείται 1,3% υψηλότερα στις 17.991 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v