Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Καταλονία παραμένουν στο επίκεντρο, αν και απομακρύνεται η ανησυχία για απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία. Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών της Γερμανίας. Σήμερα τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ήπιες μεταβολές σημειώνονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Καταλονία, ενώ στήριξη παρέχουν τόσο τα θετικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ όσο και οι δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε την περιφερειακή βουλή της Καταλονίας να κλείσει τη Δευτέρα, εγείροντας αμφιβολίες ως προς το αν η περιοχή θα μπορέσει να κηρύξει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία, όμως ο υπουργός Εξωτερικών της Καταλονίας είπε πως η βουλή θα συνεδριάσει κανονικά, αψηφόντας τις εντολές του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Εν τω μεταξύ,  η Banco Sabadell ανακοίνωσε χθες πως θα μεταφέρει την έδρα της από την Καταλονία, κίνηση που εκτιμάται πως θα ακολουθήσει και η Caixabank.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Αυγούστου, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν το μεσημέρι την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,2% στις 390 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,23% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.525 μονάδες, κατά περίπου 0,1% υψηλότεραο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.979 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί κατά 0,15% στις 5.371 μονάδες και κατά 0,84% ο  ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.128 μονάδες.

Ήπιες μεταβολές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v