Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Οι εξελιξεις στην Ισπανία παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Προσπάθεια ανάκαμψης του IBEX μετά τις επιτυχείς δημοπρασίες ομολόγων. Σήμερα στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες πιέσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ αναμένεται και η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX προσπαθεί να ανακάμψει μετά τις επιτυχημένες δημοπρασίες ομολόγων διαφόρων λήξεων, στις οποίες σημειώθηκε αυξημένη ζήτηση. Χθες ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της μεσολάβησης για να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση μεταξύ Καταλονίας και Μαδρίτης, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αποδεκτή προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,27% στις 389 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,14% στις 7.477 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, χαμηλότερα κατά 0,06% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.359 μονάδες, κατά 0,24% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.940 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης IBEX ενισχύεται κατά περίπου 0,5% στις 10.011 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v