Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές

Υποχωρούν οι πολιτικές ανησυχίες, σταθεροποιούνται οι ισπανικές μετοχές. Το ενδιαφέρον στρέφεται στα οικονομικά στοιχεία. Σήμερα η συνάντηση Uber με τις λονδρέζικες αρχές. Ανοδος 0,2% για τον DAX.

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς υποχωρούν ελαφρώς οι πολιτικές ανησυχίες και οι επενδυτές εστιάζουν στα οικονομικά στοιχεία.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε 0,1% υψηλότερα τις 390,5 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει οριακή άνοδο 0,03% στις 7.436, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,25% στις 12.600 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται 0,2% και διαμορφώνεται στις 5.363 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ισπανικές μετοχές, μετά την απότομη πτώση που σημείωσαν εχθές. Ο ισπανικός δείκτης IBEX υποχωρεί κατά 0,04% στις 10.252 μονάδες.

Η κυβέρνηση στη Μαδρίτη ανέφερε ότι θέλει να συνεργαστεί με άλλα κόμματα για να επιλύσει το θέμα με την καταλανική ανεξαρτησία.

Στο μεταξύ οι ασιατικές μετοχές πιέζονται από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου. Το Brent υποχωρεί 0,41% στα 55,89 δολάρια και το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 0,34% στα 50,41 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ενδείξεων πως ο παγκόσμιος υπερκορεσμός παίρνει περισσότερο χρόνο για να αναχαιτιστεί απ’ ότι ήλπιζε η αγορά.

Στον εταιρικό κόσμο, ο νέος παγκόσμιος επικεφαλής της Uber, Dara Khosrowshahi, είναι σήμερα στο Λονδίνο για να συναντήσει μέλη της αρχής Transport for London, η οποία έχει αποφασίσει πως η εταιρία δεν μπορεί πια να δραστηριοποιείται στο Λονδίνο.

Η μετοχή της Syngenta βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής, αφότου ο S&P της έδωσε βαθμολογία ΒΒΒ-, υποστηρίζοντας πως η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να μην στηρίξει την εταιρία σε θέματα νομικής διαμάχης.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, αναμένεται σήμερα ο PMI για τον κατασκευαστικό τομέα της Βρετανίας και η Τράπεζα της Αγγλίας θα δημοσιεύσει πρακτικά από την τελευταία της συνεδρίαση. Αργότερα, αναμένονται στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v