Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές-Κέρδη 1,5% για IBEX

Οι εξελίξεις στην Ισπανία και το Brexit παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής. Μικρή αναβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία. Ράλι ανακούφισης στο ισπανικό χρηματιστήριο. Σε ιστορικό υψηλό ο δείκτης MSCI All-World. Ήπια πτωτικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,καθώς συντηρείται ο πολιτικός κίνδυνος στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε σήμερα πως θα υπάρξει επίσημο ερώτημα προς την κυβέρνηση της Καταλονίας για το εάν κύρηξε ή όχι ανεξαρτησία, σημειώνοντας πως προέχει η διευκρίνηση αυτή, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις. 

Χθες, ο πρόεδρος της Καταλονίας και άλλοι ηγέτες της περιοχής υπέγραψαν έγγραφο με το οποίο κηρύσσουν την ανεξαρτησία από την Ισπανία, παράλληλα όμως ανέστειλαν την κίνηση για τις επόμενες εβδομάδες. Στέλεχος της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσε πως η κήρυξη της ανεξαρτησίας είναι προς το παρόν μια "συμβολική κίνηση"

Εν τω μεταξύ, σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα του Brexit. Χθες, η κ. Μέι είχε δηλώσει πως είναι «πολύ κοντά» μια συμφωνία με την ΕΕ για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταναστών που θα ζουν στη Βρετανία μετά το Brexit.

Από την πλευρά της, η ηγέτις του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε χθες πως το Brexit ενισχύει την επιχειρηματολογία υπέρ της διενέργειας δεύτερου δημοψηφίσματος.

Εξάλλου, χθες δημοσιοποιήθηκαν οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, που ήταν ελαφρώς αναβαθμισμένες σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 390 μονάδες, στις 7.534 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου,  στις 5.356 μονάδες ο δείκτης CAC του Παρισιού, οριακά υψηλότερα κινείται ο δείκτης DAX  της Φρανκφούρτης στις 12.956 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX κάνει μίνι ράλι 1,5%. Σε ιστορικό υψηλό νωρίτερα ο δείκτης MSCI All-World, στις 493,25 μονάδες. 

Ήπιες πιέσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v