Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή πληθωρισμού των ΗΠΑ

Στο επίκεντρο η δημοσίευση πληθωρισμού στις ΗΠΑ μέσα στη μέρα αλλά και η απόφαση Τραμπ να μπλοκάρει τη συγχώνευση Broadcom-Qualcom. Μικτή εικόνα στην Ασία. Antofagasta και Cairn Energy δημοσιεύουν στοιχεία.

Ηπιες και σταθεροποιητικές κινήσεις σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα εταιρικά κέρδη και αναμένουν τη δημοσίευση πληθωρισμού στις ΗΠΑ μέσα στη μέρα. 

Στο επίκεντρο και η απόφαση Τραμπ να «μπλοκάρει» -με εκτελεστικό διάταγμα- τη συγχώνευση Broadcom-Qualcom, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσιεύει σήμερα οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές. Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χαμόντ αναμένεται να πει ότι η βρετανική οικονομία είναι σε καλύτερη «φόρμα» από ότι αναμενόταν. 

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι Antofagasta και Cairn Energy είναι ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες που δημοσιεύουν τα πιο πρόσφατα κέρδη τους.

Μικτή εικόνα και στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να βρίσκουν στήριξη στα χθεσινά κέρδη των αντίστοιχων αμερικανικών εταιρειών. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,2% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε ανοδικά κατά 0,66% στις 21.968 μονάδες.

Υπό αυτό το κλίμα, στο Λονδίνο ο FTSE αμετάβλητος στις 7,217 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX  ενισχύεται 0,1% στις 12.422 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ξεκίνησε 0,3% υψηλότερα στις  5,291 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αμετάβλητος, στις 379 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v