Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ευρωαγορές από τα δυνατά στοιχεία στις ΗΠΑ

Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας που δείχνει τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούλιο του 2016 στις νέες θέσεις εργασίας ενισχύει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο και η ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ωθηση από τα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία στις ΗΠΑ παίρνουν οι ευρωπαϊκές αγορές τις μεσημεριανές ώρες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται 0,2%, στη Φρακφούρτη ο DAX επίσης κατά 0,3%, ενώ στο Παρίσι ο CAC επεκτείνει περαιτέρω τα κέρδη του κατά 0,7%.

Το κλίμα... «φτιάχνουν» οι περισσότερες θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία  και η αμετάβλητη ανεργία στο 4,1%. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 313.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 200.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Η αύξηση είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2016. 

Στο επίκεντρο παραμένουν οι δασμοί του Αμερικανού Προέδρου σε χάλυβα και αλουμίνιο. Τα φώτα τραβάει η επικείμενη, ιστορικής σημασίας, συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που ανακούφισε τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς θα μπορούσε να είναι ορόσημο σημαντικής προόδου στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε υψηλότερα κατά 0,47% στις 21.469 μονάδες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman συνεχίζει την επίσκεψή του. Εχει ήδη συναντηθεί με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η Γερμανία είχε αναπάντεχη υποχώρηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στις ενδείξεις, ότι τα εργοστάσια στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «τρέχουν» με χαμηλότερο ρυθμό στην αρχή της χρονιάς.

Η παραγωγή υποχώρησε κατά 0,1%, την ώρα που οι προσδοκίες δημοσκόπησης του Reuters έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v