Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια οι επενδυτές. Αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση, αλλά στο επίκεντρο θα είναι και οι ενδείξεις για το μελλοντικό μονοπάτι αυξήσεων φέτος. Αύριο συνεδριάζει η ΕΚΤ, την Παρασκευή η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της σημερινής απόφασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

* Στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται 0,1% υψηλότερα

* Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει σταθεροποιητικές κινήσεις

* Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,2%

* Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κινείται 0,1% χαμηλότερα

* Στο Μιλάνο ο MIB κερδίζει 0,2%

* Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,1%

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις της Fed, καθώς ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της. Αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια, ενώ στο επίκεντρο θα είναι και οποιαδήποτε στοιχεία δείχνουν μία κατεύθυνση ως προς το μονοπάτι που θα ακολουθήσει στο μέλλον. Η απόφαση ανακοινώνεται στις 21:00΄ ώρα Ελλάδος.

Συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης σήμερα και τα αποτελέσματα της ιστορικής Συνόδου ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας και να δώσει εγγυήσεις για την ασφάλεια της χώρας αυτής, όπως μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος φέρεται να έκανε την υπόσχεση αυτή μετά τη δέσμευσή του να τερματίσει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο. 

Στο εταιρικό μέτωπο, ενίσχυση 2% στα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους χρήσης ανακοίνωσε ότι είχε η ισπανική Inditex, η εταιρεία που έχει στην κατοχή της την αλυσίδα ρούχων Zara, λόγω της αύξησης των συγκρίσιμων πωλήσεων σε όλες τις αγορές.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών και εκεί στη Fed και τις ανακοινώσεις της αναφορικά με μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v