Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές ενόψει Συνόδου ΗΠΑ-Β. Κορέας

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση Αμερικανού Προέδρου - ηγέτη Βόρειας Κορέας στη Σιγκαπούρη οι αγορές. Κέρδη για το Μιλάνο μετά την πρώτη, καθησυχαστική για την ευρωζώνη, συνέντευξη του Ιταλού ΥΠΟΙΚ.

Σε θετικό έδαφος σήμερα στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μία μέρα πριν την ιστορική συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν, αύριο στη Σιγκαπούρη.

* Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κερδίζει 2% - Ο δείκτης κάνει «άλμα» μετά τα καθησυχαστικά και θετικά σχόλια του νέου υπουργού Οικονομικών για την ευρωζώνη.

* Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει θετική κίνηση 0,3% και στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,2%.

* Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,5% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 0,7%.

* Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,4% - Όλοι οι τομείς ενισχύονται, με οδηγούς τους χρηματοοικονομικούς και τηλεπικοινωνιακούς ομίλους.

Στο επίκεντρο της αγοράς παραμένει η Σύνοδος ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας. Και ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι ήδη στη Σιγκαπούρη.

Η Σύνοδος γίνεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ Τραμπ και Δυτικών συμμάχων, μετά τη Σύνοδο των χωρών G7. Εκεί, ο Αμερικανός Πρόεδρος απέσυρε την στήριξη του από το τελικό ανακοινωθέν , χαρακτήρισε «ανέντιμο και αδύναμο» τον Καναδό πρωθυπουργό, ενώ επανέλαβε την απειλή του για δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Με μπαράζ από αναρτήσεις στο Twitter το πρωί της Δευτέρας, εκφράζει την οργή του έναντι ορισμένων από τους πιο στενούς εταίρους των ΗΠΑ στο NATO, στηλιτεύοντας ιδίως το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών της χώρας του.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου, η Ελβετία είπε «όχι» σε βασικές αλλαγές του τραπεζικού συστήματος. Περίπου το 74% αρνήθηκε την πρόταση να δοθεί στην κεντρική τράπεζα της χώρας το αποκλειστικό δικαίωμα στη δημιουργία νέου χρήματος.

Στο μέτωπο των δεδομένων, θα δημοσιευθούν στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και νούμερα για τη βιομηχανική και κατασκευαστική παραγωγή για τον Απρίλιο. 

Οι ελπίδες πως η σύνοδος κορυφής Τραμπ-Κιμ μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τερματισμό της πυρηνικής αντιπαράθεσης στην Κορεατική Χερσόνησο, αντισταθμίζουν τις νέες ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο. Μικτά πρόσημα επικράτησαν στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v