Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Απογοήτευσαν τα στοιχεία της αμερικανικής μεταποίησης, με τον δείκτη του ISM να κάνει βουτιά στο πιο χαμηλό επίπεδο από το 2009. Το τελικό σχέδιο για το Brexit παρουσιάζει σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον στην ΕΕ. Πτώση 0,4% για τη στερλίνα.

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, μετά τα αναπάντεχα αδύναμα στοιχεία της αμερικανικής μεταποίησης, τα οποία προκαλούν φόβους για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 1,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 2,4%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κατά 2,1%.

Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ χάνει 1,6% όπως και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολισθαίνει 1,8%.

Ο δείκτης μεταποίησης του ινσιτούτου ISM υποχώρησε στις 47,8 μονάδες από τις 49,1 τον Οκτώβριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, καθώς ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα κάνει σήμερα την «τελική προσφορά» του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σύναψη «δίκαιης και λογικής» συμφωνίας για το Brexit, ανακοίνωσαν χθες βράδυ οι υπηρεσίες του, προειδοποιώντας τις Βρυξέλλες πως καλούνται είτε να την αποδεχθούν είτε να την απορρίψουν και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομερώς την επίσημη πρότασή του σήμερα, στην ομιλία του με την οποία θα κλείσει το συνέδριο του κόμματος των Συντηρητικών στο Μάντσεστερ (βορειοδυτική Αγγλία).

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,0923 ενώ η στερλίνα με πτώση κατά 0,4% διαμορφώνεται στο $1,2256.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v