Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά την πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ

Στο επίκεντρο βρίσκεται τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ουκρανό ομόλογό του, στο οποίο φαίνεται να ζητά ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2020. Η Βρετανία θα φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, τονίζει ο Γιούνκερ.

Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά την πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ

Οι πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης πληροφοριοδότη για την υπόθεση Τραμπ, δεν επηρεάζουν τις κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 0,7%, στο Παρίσι ο CAC 0,3%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 0,2%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 0,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,2%.

Οι Δημοκρατικοί παροτρύνουν ανθρώπους που ίσως έχουν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να πείσει την Ουκρανία για να ερευνήσει τον πολιτικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, να προσέλθουν και να ενημερώσουν, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει μάχη για να συγκρατήσει την πτώση του εξαιτίας του σκανδάλου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην έκθεση του πληροφοριοδότη η οποία δημοσιεύθηκε χθες, αναφέρεται ότι ο Τραμπ όχι μόνο έκανε κατάχρηση της θέσης του στην προσπάθειά του να ζητήσει την ανάμειξη της Ουκρανίας στις αμερικανικές εκλογές του 2020, αλλά ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να «κλείσει» τα στοιχεία της αναφοράς.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται το τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ουκρανό ομόλογό του, στις 25 Ιουλίου, για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές.

Σε αυτό, σύμφωνα με την περίληψη που δημοσίευσε η κυβέρνηση Τραμπ, την Τετάρτη, φαίνεται να έχει ζητήσει από τον Ουκρανό να ερευνήσει τον Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ, που δούλευε για ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου κάποια χρόνια.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη και στο Brexit, o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit και στην περίπτωση που αποτύχουν, την ευθύνη θα φέρει η Βρετανία.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Augsburger Allgemeine ο Γιούνκερ επεσήμανε ότι μαζί με τον Μπαρνιέ εργάζονται εντατικά για μια συμφωνία, διότι θα ήταν καταστροφικό για τη Βρετανία και την Ευρώπη αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια οργανωμένη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v