Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη σερί άνοδος στις ευρωαγορές

Σε ανοδικό κανάλι παρέμειναν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον δείκτη Stoxx 600 να συνεχίζει πάνω από τις 400 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις στο ευρώ. Κάτω από τα 1.500 δολ./oz o χρυσός.

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στο εμπόριο.

Ειδικότερα, στελέχη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συζητούν την ενδεχόμενη άρση επιπλέον δασμών σε αγαθά που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα, για να οριστικοποιηθεί η σύναψη διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει την ακύρωση δασμών που έχουν επιβληθεί ήδη σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 112 δισ. δολαρίων, όπως ρούχα, οικιακές συσκευές και οθόνες υπολογιστών, που ανέρχονται στο 15% και τέθηκαν σε εφαρμογή από 1ης Σεπτεμβρίου.

Πίσω στην Ευρώπη, οι τιμές στα εργοστάσια της ευρωζώνης κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά τον Σεπτέμβριο, σε μηνιαία βάση, μετά τη μεγάλη πτώση του Αυγούστου, σύμφωνα με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στις 19 χώρες του ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο και σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου. Έναν μήνα πριν είχε υποχωρήσει κατά 0,5%.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι τιμές κινήθηκαν 1,2% χαμηλότερα, επίσης σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις της αγοράς.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, υποστήριξε ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη την περσινή χρονιά μπορεί να είναι πιο ισχυρή από ό,τι αναμενόταν, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επίκειται ύφεση.

«Είμαστε σε μία φάση επιβράδυνσης, αλλά όχι ύφεσης», τόνισε σε συνέδριο στη Λευκωσία.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,2% στις 404 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,25% στις 7.388 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,09% στις 13.148 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,39% στις 5.846 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,1% στα 57,14 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 1,8% στα 1.483 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,1067 από 1,1128 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v