Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Παραμένουν αισιόδοξοι οι επενδυτές για το κλείσιμο της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, με την υπογραφή της να αναμένεται ακόμη και αυτόν τον μήνα. Υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της SocGén το Q3. Αλμα έκαναν τα κέρδη της BMW.

Θετικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα αξιολογούν οι επενδυτές. Η Κίνα φέρεται να ασκεί πιέσεις στον Ντόναλντ Τραμπ για να αποσύρει τους δασμούς που επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο, πριν υπογραφεί η προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ τους.

Παράλληλα με το περιεχόμενο του ντιλ, τις δύο πλευρές προβληματίζει και η τοποθεσία που θα επιλεχθεί για την υπογραφή της. Στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα της Ελλάδας.

Οι επενδυτές πάντως είναι κυρίως αισιόδοξοι, καθώς θεωρούν ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας θα μπορούσε να υπογραφεί ακόμη και αυτόν τον μήνα.

Στο εταιρικό μέτωπο, υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη και τα έσοδα της Société Générale το τρίτο τρίμηνο, ενώ η τράπεζα ενίσχυσε τα κεφάλαιά της.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη γαλλική τράπεζα με βάση τα assets είχε καθαρά κέρδη 854 εκατ. ευρώ, από 1,31 δισ. έναν χρόνο πριν. 

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι επετεύχθη ο στόχος για μείωση κατά 10 δισ. ευρώ των περιουσιακών στοιχείων σταθμισμένου κινδύνου στις παγκόσμιες τραπεζικές και επενδυτικές της δραστηριότητες.

Αλμα στα κέρδη τρίτου τριμήνου σημείωσε η αυτοκινητοβιομηχανία BMW. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων ενισχύθηκαν 33%, στα 2,29 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα κινήθηκαν ανοδικά κατά 7,9%, στα 26,67 δισ.

Κατά 1,3% αυξήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, από τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, δίνοντας μία ανάσα στον τομέα της μεταποίησης. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ενισχυθούν κατά 0,1%.

Στο μέτωπο του Brexit, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσε επισήμως σήμερα ότι οι γενικές εκλογές θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου. 

Υπό το παραπάνω κλίμα, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται σταθεροποιητικά, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,2%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,3%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,1% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v