Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον κορωνοϊό

Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 900 στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος από 40.000. Αύξηση 116% στις τιμές χοιρινού στη χώρα. Σταθερό το ευρώ.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στον κορωνοϊό

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα.

Πτώση 0,4% σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι. Υποχωρεί οριακά το Μιλάνο, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,3%. 

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Ιρλανδίας υποχωρεί 1,2% με τις τράπεζες να ηγούνται της πτώσης μετά το υψηλό ποσοστό που έλαβε το εθνικιστικό κόμμα Sinn Fein και τις «σεισμικές» αλλαγές που
μπορεί να φέρει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Σε αρνητικό έδαφος και οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την οικονομική επίπτωση του ιού.

Η αρμόδια Επιτροπή Υγείας της Κίνας ενημέρωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 900, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος από 40.000.

Κατά 116% ενισχύθηκαν οι τιμές του χοιρινού στην Κίνα τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ανεβάζοντας ταχύτητα από την άνοδο 97% του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας. Οπως μεταδίδει το CNBC, η κίνηση οδήγησε τις τιμές στα τρόφιμα υψηλότερα κατά 20,6% σε ετήσια βάση και τον δείκτη τιμών καταναλωτή σε ετήσια αύξηση κατά 5,4%.

Στο εταιρικό μέτωπο, σύμφωνα με τη Handelsblatt, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler σχεδιάζει να μειώσει κατά 15.000 τις θέσεις εργασίας, με στόχο την εντατικοποίηση της περικοπής κόστους.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο $1,0947.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v