Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε αποτελέσματα και Κίνα

Στο μισό ρίχνει τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας $75 δισ. το Πεκίνο. Στους 563 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, πάνω από 28.000 τα κρούσματα. Τη μεγαλύτερη βουτιά της 10ετίας έκαναν οι παραγγελίες για made in Germany προϊόντα. Ανοδικά το αργό.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε αποτελέσματα και Κίνα

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα εταιρικά αποτελέσματα και οι φόβοι για την εξάπλωση του κορωνοϊού αρχίζουν να μειώνονται.

Το κλίμα ενισχύεται και από την εμπορική κίνηση του Πεκίνου, σύμφωνα με την οποία μειώνει στο μισό τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας $75 δισ. Οι δασμοί θα μειωθούν στο 5% από 10% προηγουμένως και στο 2,5% από 5%, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Οικονομικών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,3%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κινείται θετικά κατά 0,7%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, κατά 0,6% ενισχύεται στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ, κατά 0,7% στο Μιλάνο ο ΜΙΒ. Κέρδη 0,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, 563 νεκροί και πάνω από 28.000 είναι τα κρούσματα. Παρά την ανέγερση νέου νοσοκομείου σε χρόνο-ρεκόρ στη Χουμπέι και τη μετατροπή δημοσίων κτιρίων σε κέντρα νοσηλείας, εξακολουθεί να υπάρχει «σοβαρή» έλλειψη κλινών για τους χιλιάδες ασθενείς.

Στο μέτωπο των δεδομένων, αρνητικά κινήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες της Γερμανίας στα τέλη της περασμένης χρονιάς, υποδηλώνοντας ότι παραμένει υποτονική η δραστηριότητα των γερμανικών εργοστασίων.

Oπως μεταδίδει το Reuters, οι παραγγελίες για made in Germany προϊόντα υποχώρησαν κατά 2,1% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο και ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 0,6% άνοδο.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα υποχώρησαν κατά 8,7%, με την πτώση να είναι η πιο μεγάλη από το 2009.

Στο εταιρικό μέτωπο, μερίδιο 3,1% κατέχει πλέον η Capital Group στη Deutsche Bank, δίνοντας ώθηση στις μετοχές της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, η οποία έχει δεχθεί πλήγμα από ζημιές και σκάνδαλα για παρατυπίες. 

Η Capital Group, με έδρα το Λος Αντζελες, έχει 1,9 τρισ. υπό διαχείριση assets. Οπως μεταδίδει το Reuters, η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται 9,4%, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων 15 μηνών και καταγράφοντας το μεγαλύτερο άλμα ενδοσυνεδριακά των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 2%, στα 51,79 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ ενισχύεται 1,5%, στα $56,14.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v