Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεθωριάζει η αντίδραση στις ευρωαγορές

Μετριάζονται τα σημαντικά πρωινά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που προκλήθηκαν από τη συμφωνία στις ΗΠΑ για πακέτο στήριξης 3 τρισ. δολαρίων. Στο κόκκινο ο DAX. Γύρισαν αρνητικά τα futures στο χρηματιστήριο της Wall Street.

Ξεθωριάζει η αντίδραση στις ευρωαγορές

Σύννεφα μαζεύτηκαν πάνω από τις ευρωαγορές παρά τα τεράστια χθεσινά κέρδη της Wall Street και την ευρεία άνοδο που προηγήθηκε στις ασιατικές αγορές. 

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με κέρδη άνω του 3% στον απόηχο της συμφωνίας για τόνωση της αμερικανικής οικονομίας με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο ο ενθουσιασμός μετριάστηκε και μάλιστα ο DAX πέρασε σε αρνητικό έδαφος για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλοι σημαντικοί ευρωπαϊκοί δείκτες

Μετά το επικό ράλι στη Wall Street χθες τη σκυτάλη είχαν πάρει οι ασιατικές αγορές που επίσης έλαβαν βαθιές ανάσες μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων.

Χθες στις ΗΠΑ ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Μιτς Μακόνελ ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για το «ιστορικό» σχέδιο, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να ανακάμψει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. «Έπειτα από πολλές ημέρες έντονων συνομιλιών, η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, τόνισε.

Η σταδιακή εμφάνιση των πωλητών έχει ως αποτέλεσμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 που κατέγραψε κέρδη άνω του 3% να περάσει σε οριακά αρνητικό έδαφος. Ανάλογη η εικόνα στον FTSE-100 που υποχωρεί 0,23% στις 5.458 μονάδες, τον DAX που χάνει 1,98% στις 9.508 μονάδες και στον CAC 40 (πτώση 0,13% στις 4.237 μονάδες). Στο Νότο, ο FTSE MIB υποχωρεί 0,84% στις 16.806 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35, 0,16% στις 6.706 μονάδες. 

 

Σε ότι αφορά στη Wall Street τα futures που τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) παρέπεμπαν σε ένα σταθεροποιητικό άνοιγμα, γύρισαν θετικά και έδωσαν σήμα για άνοδο άνω των 500 μονάδων ή 3%, αλλά τώρα πέρασαν οριακά στο κόκκινο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v