Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Ράλι για το πετρέλαιο, με άνοδο 11% για το αμερικανικό αργό και 7% για το Brent. Το κλίμα υποστηρίζεται από τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στο trading της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν θετικά το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,8%, το Λονδίνο 1,7%, το Παρίσι 2,3%, η Μαδρίτη 1,8%, ενώ το Μιλάνο 1,9%.

Στο επίκεντρο οι εξελίξεις που αφορούν τον κορωνοϊό και την άρση των περιοριστικών μέτρων  σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Περισσότεροι από 251.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο, από Covid-19 ενώ πάνω από 3,5 εκατ. έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο John Hopkins.

Στο εταιρικό μέτωπο, αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης ετοιμάζεται να υποβάλει η Hertz Global Holdings, εάν δεν καταφέρει να διευθετήσει  το χρέος της και να πάρει μία περίοδο χάριτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκεται σε συνομιλίες με κάποιους από τους δανειστές της, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και η επιχείρηση ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημαντική πτώση στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου κατέγραψε η Total, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έκαναν ιστορική βουτιά λόγω της μείωσης της ζήτησης λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το CNBC, η γαλλική ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα καθαρά κέρδη τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς ήταν 1,8 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση από τα 2,8 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι απώλεις έφτασαν το 35%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κάνει ράλι 11%, στα $22,6 ανά βαρέλι, ενώ το Brent κατά 7%, στα $29,1

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,088 δολάριο.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, με ανοδική τάση, στο -0,54%.

Σε θετικό έδαφος και τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ κλειστές λόγω αργιών έμειναν οι αγορές της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v