Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τις αποφάσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, απόψε, αναμένουν οι επενδυτές. Αλμα 13% για το αμερικανικό αργό. Βουτιά 42% στα κέρδη της Barclays το πρώτο τρίμηνο. Επιδεινώνονται οι προβλέψεις των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, ενόψει ανακοίνωσης αποφάσεων απόψε από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, που ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση της.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι σημειώνει ίδια άνοδο, όπως και η Μαδρίτη και το Μιλάνο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κάνει άλμα 13% και διαμορφώνεται στα στα 13,99 δολάρια ανά βαρέλι. Το Brent ενισχύεται 3,7% και φτάνει στα $21,22.

Καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για την ύφεση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, επιδεινώνονται οι προβλέψεις των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για την κερδοφορία τους το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εισηγμένες στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 αναμένουν τώρα ότι θα ανακοινώσουν πτώση 40,4% στα κέρδη του β’ τριμήνου, έναντι πτώσης 37% που προέβλεπαν την περασμένη εβδομάδα.

Βουτιά 42% στα κέρδη πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημείωσε η Barclays, ενώ προβλέπει 2,1 δισ. βρετανικές λίρες χρεώσεις για επισφάλειες, στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την επίπτωση από την πανδημία του κορωνοϊού.

260 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Deutsche Bank για τη διαχείριση των δυνητικών απωλειών δανείων, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Οταν η Αlphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για τη φετινή χρονιά την Τρίτη, οι επενδυτές ανέμεναν τα χειρότερα, με δεδομένη την επίδραση της πανδημίας στον τομέα της διαφήμισης και του τουρισμού, καθώς και με δεδομένες τις περικοπές προϋπολογισμoύ της ίδιας εταιρείας. 

Ο τεχνολογικός γίγαντας ωστόσο δήλωσε ότι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας μπορεί να μην είναι τόσο κακές όσο φοβούνταν, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 9,87 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα $41,16 δισ. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,4% και αλλάζει χέρια στο 1,086 δολάριο, ενώ η στερλίνα, με ίδια άνοδο, φτάνει στο $1,246.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v