Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απαισιοδοξία για την οικονομία ρίχνει τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι διολισθαίνει 0,8%. Τα 3 εκατομμύρια κρούσματα πλησιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η απαισιοδοξία για την οικονομία ρίχνει τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη καθώς τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε διάφορα μέρη του πλανήτη συνεχίζουν να προκαλούν αμφιβολίες για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζουν τα 3 εκατομμύρια κρούσματα ενώ η Φλόριντα είναι αντιμέτωπη με έλλειψη μονάδων εντατικής  θεραπείας, καθώς οι περισσότερες Πολιτείες συνεχίζουν να καταγράφουν άνοδος των νέων περιπτώσεων κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε την διαδικασία της επίσημης αποχώρησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς οι περιπτώσεις παγκοσμίως ξεπέρασα ντα 11,8 εκατομμύρια. Αξιωματούχος του Οργανισμού δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα ήταν έκπληξη, αν οι θάνατοι αρχίσουν να αυξάνονται ξανά.

H eπικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γκίτα Γκόπινατ, προειδοποίησε την Τρίτη ότι πολλές χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους, ως συνέπεια της πανδημίας, καθώς ο δανεισμός τους ενισχύεται.

Πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων επέβαλε η αρμόδια χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης στην Deutsche Bank, το οποίο σχετίζεται με συναλλαγές της γερμανικής τράπεζας με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking, χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε πέρυσι τον Αύγουστο σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η αρμόδια αρχή δήλωσε ότι η τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει, ενώ πρόσθεσε ότι «απέτυχε να παρακολουθήσει σωστά τη δραστηριότητα λογαριασμού που πραγματοποίησε εκ μέρους του δράστη, παρά τις άφθονες πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες στο κοινό, για τις συνθήκες που αφορούσαν τα ποινικά αδικήματά του».

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι διολισθαίνει 0,8%, ενώ το Μιλάνο κινείται 0,3% χαμηλότερα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,3%. Μεγαλύτερη πτώση σημειώνει Μαδρίτη, με απώλειες 1,2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v