Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές

Κέρδη άνω του 2% σημείωσαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Σε ανοδική τροχιά πετρέλαιο και χρυσός. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά τα πρώτα καλά αποτελέσματα του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, κατά 0,6% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στην ευρωζώνη τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι τιμές παραγωγού κινήθηκαν 0,5% χαμηλότερα, σε μηνιαία βάση.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι τιμές στην ευρωζώνη και την ΕΕ έκαναν βουτιά 5% και 4,6% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μελλοντική τους σχέση διακόπηκαν μια μέρα πιο νωρίς την Πέμπτη, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο Λονδίνο, όπως είχαν προγραμματιστεί, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωση της βρετανικής κυβέρνησης.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν περιεκτικές και χρήσιμες», δήλωσε το Ηνωμένο Βασίλειο. «Ωστόσο, υπογραμμίζουν επίσης τις σημαντικές διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ μας σε πολλά σημαντικά ζητήματα».

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, δήλωσε ότι «παραμένουν σοβαρές αποκλίσεις».

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,97% στις 368 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,34% στις 6.240 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 2,84% στις 12.608 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 2,49% στις 5.049 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,1% στα 40,25 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,6% στα 1.790 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1268 από 1,1252 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v