Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμβόλιο

Ενισχύεται η διάθεση των επενδυτών. Θετικά αποτελέσματα είχε εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο κερδίζει 0,7%, όπως και το Παρίσι.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμβόλιο

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη καθώς το κλίμα παγκοσμίως παίρνει στήριξη από τις εξελίξεις για την ανάπτυξη δυνητικού εμβολίου. Η διάθεση των επενδυτών βελτιώνεται εν μέσω ειδήσεων που θέλουν το εμβόλιο που αναπτύσσει η Pfizer και η BioNTech να έχει θετικά αποτελέσματα.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές στην Ασία με τους επενδυτές στην περιοχή να έχουν στο επίκεντρο την ένταση στο Χονγκ Κονγκ μετά την εφαρμογή του κινεζικού νόμου εθνικής ασφάλειας την Τρίτη. Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε τις πρώτες συλλήψεις την Τετάρτη. Η αστυνομία έχει μέχρι στιγμής συλλάβει τουλάχιστον 370 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε στο Twitter.

Στο προσκήνιο και η πανδημία κορωνοϊού με κορυφαίο αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να προειδοποιεί την Τετάρτη ότι κάποιες χώρες μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουν σε λουκέτα. 

Ασθένεια των νέων γίνεται η Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν μένουν στο σπίτι οι νέοι για χάρη των ηλικιωμένων, διασκεδάζουν και διαδίδουν το ιό. Στην Αριζόνα, τα μισά από όλα τα θετικά περιστατικά είναι ηλικίας 20-44 ετών. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο κερδίζει 0,7%, όπως και το Παρίσι, η Μαδρίτη κινείται 1% ανοδικά ενώ το Μιλάνο κατά 0,9%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v