Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές παρά τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκανε άλμα 0,6% στην έναρξη της συνεδρίασης, με τις τεχνολογικές μετοχές να ενισχύονται 1,8% και να ηγούνται των κερδών. Νέος πρόεδρος του Eurogroup αποφασίζεται σήμερα. Ανέκαμψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάιο.

Αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές παρά τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς το επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται στην δυνητική οικονομική ανάκαμψη και στα εταιρικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκανε άλμα 0,6% στην έναρξη της συνεδρίασης, με τις τεχνολογικές μετοχές να ενισχύονται 1,8% και να ηγούνται των κερδών.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9% το Λονδίνο κινείται σταθεροποιητικά, το Παρίσι κερδίζει 0,3%, η Μαδρίτη επίσης, όπως και το Μιλάνο.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν τις συνεδριάσεις στην Ασία, όπου τα χρηματιστήρια ενισχύθηκαν και το ράλι στην ηπειρωτική Κίνα συνεχίστηκε, με ώθηση από τον κινέζικο πληθωρισμό.

Παρά την επίμονη αύξηση των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου την τελευταία μέρα καταγράφηκαν περισσότερες από 62.000 νέες περιπτώσεις - ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας- η αισιοδοξία των επενδυτών έχει επιστρέψει όσον αφορά τις προοπτικές ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι 62.117 νέες περιπτώσεις ξεπερνούν τις 57.562 της Παρασκευής και οδηγούν τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο σε πάνω από 3 εκατ. από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με το Covid Tracking Project.

Πρόγραμμα μπόνους «back to work» για επιχειρήσεις που φέρνουν τους υπαλλήλους τους πίσω στη δουλειά, ανακοίνωσε χθες ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών. Όπως μετέδωσε το CNBC, ανακοίνωσε επίσης έκπτωση 50% για όλους τους πολίτες που πηγαίνουν σε εστιατόρια έως τον Αύγουστο.

Ο Rishi Sunak, σε ένα μίνι προϋπολογισμό που παρουσίασε την Τετάρτη, είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι το σύστημα διατήρησης θέσεων εργασίας, το οποίο έχει επιδοτήσει τους μισθούς για 9,3 εκατομμύρια υπαλλήλους, θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου. Οι επιχειρήσεις θα λάβουν μπόνους 1.000 βρετανικών λιρών ανά εργαζόμενο που διατηρείται μέχρι τον Ιανουάριο.

Νέος πρόεδρος του Eurogroup αποφασίζεται σήμερα. Οι υποψήφιοι για τη θέση είναι τρεις: η Ισπανίδα Ν. Καλβίνο, ο Λουξεμβουργιανός Π. Γκραμένια και ο Ιρλανδός Π. Ντόναχιου.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ανέκαμψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάιο, με τη ζήτηση να αυξάνεται μετά τη λήξη των lockdown, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Οπως μεταδίδει το Reuters, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν 9% σε μηνιαία βάση, μετά τη βουτιά 24% του Απριλίου. Οι εισαγωγές κινήθηκαν ανοδικά κατά 3,5

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v