Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στα αποτελέσματα

Eταιρικά αποτελέσματα τριμήνου ξεκινούν να ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα. Σχεδόν 60.000 νέα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μία μέρα. Ανοδος 0,2% για ευρώ και στερλίνα.

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στα αποτελέσματα

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές την Δευτέρα, παρά την άνοδο κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια μέρη του κόσμου και ενώ οι επενδυτές ξεκινούν να αξιολογούν τη σεζόν με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα. 

Στις ΗΠΑ, τη χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη, καταγράφηκαν χθες Κυριακή 59.747 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται πλέον σε 3.301.820.

Η σεζόν των  εταιρικών κερδών πρόκειται να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα με μεγάλες τράπεζες και άλλες εταιρείες να ανακοινώνουν τριμηνιαία αποτελέσματα. Οι JPMorgan, Citigroup και Wells Fargo δημοσιεύουν την Τρίτη. Η Pepsi θα ανακοινώσει κέρδη τη Δευτέρα, λίγο πριν ανοίξει η αγορά. 

Το ευρώ ενισχύεται 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,132 δολάριο. Η στερλίνα, με ίδια κίνηση βρίσκεται στο $1,264.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1,2%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη κινείται υψηλότερα 1%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,6%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v