Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η βιομηχανία Ιταλίας-Γαλλίας στηρίζει τις ευρωαγορές

Δυνατό ριμπάουντ από Ιταλούς και Γάλλους τον Μάιο. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,2%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,6%.

Η βιομηχανία Ιταλίας-Γαλλίας στηρίζει τις ευρωαγορές

Θετικό γύρισμα για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή με το βλέμμα στα οικονομικά στοιχεία από Παρίσι και Ρώμη. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,2%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,6%.

Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή σε Γαλλία και Ιταλία τον Μάιο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η συνολική γαλλική βιομηχανική παραγωγή - που αποτελείται από τη μεταποίηση, την Ενέργεια και τις κατασκευές - αυξήθηκε 19,6% τον Μάιο από τον Απρίλιο. Οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο 12,5%, σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones Newswires.

Η ιταλική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σχεδόν διπλάσια τον Μάιο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών επέτρεψε την άνοδο της δραστηριότητας. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σημείωσε αύξηση της παραγωγής κατά 42% από τον προηγούμενο μήνα, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για αύξηση 24%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, στις ΗΠΑ καταγράφηκε χθες Πέμπτη νέο θλιβερό ρεκόρ 65.500 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με την Καλιφόρνια και τη Φλόριντα να βρίσκονται μεταξύ των 12 πολιτειών που σημειώνουν ρεκόρ.

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι ο ιός επιδεινώνεται στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, με περισσότερα από 12,2 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v