Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι υποχωρεί 0,3%, η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%. Στο επίκεντρο οι διπλωματικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας και οι φόβοι για την πανδημία του κορωνοϊού.

Απαισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Συγκρατημένες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διπλωματικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τα εταιρικά αποτελέσματα να ανεβάζουν ταχύτητα επίσης.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι υποχωρεί 0,3%, η Μαδρίτη διολισθαίνει 0,8% και το Μιλάνο 0,2%.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, με στήριξη από τα ισχυρά βιομηχανικά κέρδη της Κίνας τον Ιούνιο, καθώς η οικονομία δείχνει να ανακάμπτει.

Η αμερικανική σημαία υπεστάλη σήμερα το πρωί από τον ιστό στο κτίριο όπου έδρευε μέχρι τώρα το προξενείο των ΗΠΑ στην Τσενγκντού, τρεις ημέρες αφότου διατάχθηκε το κλείσιμό του από την κυβέρνηση της Κίνας, κατέγραψαν οι κάμερες της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης.

Το Πεκίνο διέταξε την Παρασκευή το κλείσιμο της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής αυτής σε αντίποινα για το ίδιο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αφορούσε το κινεζικό γενικό προξενείο στο Χιούστον (Τέξας, νότια).

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη καθώς και οι φόβοι για την πανδημία οδήγησαν τις τιμές του χρυσού σε νέα ιστορικά υψηλά, τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, με την τιμή του να φτάνει στα 1.943,9 δολάρια/ουγγιά, στις συναλλαγές της Ασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v