Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Ταμείο Ανάκαμψης ενισχύει τις ευρωπαϊκές αγορές

Συμφωνία για επιχορηγήσεις 390 δισ. ευρώ και δάνεια που ανέρχονται στα 360 δισ., τα οποία συνθέτουν ένα «πακέτο» ύψους 750 δισ. ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης έκλεισαν οι ηγέτες της ΕΕ. Πτώση 11% στα κέρδη δευτέρου τριμήνου για τη UBS.

Το Ταμείο Ανάκαμψης ενισχύει τις ευρωπαϊκές αγορές

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Ταμείο Ανάκαμψης μονοπωλεί το ενδιαφέρον σήμερα.

Γράφοντας απλώς τη λέξη «Συμφωνία», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε σήμερα την επίτευξη συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον πολυετή προϋπολογισμό, μετά από έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων που διήρκεσε σχεδόν πέντε ημέρες. Για «ιστορική ημέρα για την Ευρώπη» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η συμφωνία αφορά σε ένα πακέτο επιχορηγήσεων ύψους 390 δισ. ευρώ και δάνεια που ανέρχονται στα 360 δισ. ευρώ, τα οποία συνθέτουν ένα «πακέτο» ύψους 750 δισ. ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Καθαρά κέρδη $1,23 δισ. για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ανακοίνωσε η UBS, χαμηλότερα 11% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο όταν είχε φτάσει στο 1,4 δισ. δολάρια, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού επιβάρυνε τα κέρδη. Σύμφωνα με το CNBC, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν τα 973 εκατ. Τα λειτουργικά έσοδα της ελβετικής τράπεζας ήταν 7,4 δισ. δολάρια, έναντι 7,5 δισ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 1,1% το Μιλάνο 1,2%. Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών ενισχύονται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά την συμφωνία της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v