Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Κλιμακώθηκαν οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αυτή την εβδομάδα. Με βελτιωμένη διάθεση μπαίνουν οι Γερμανοί καταναλωτές στον Αύγουστο. Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,1%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,1%.

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, παρά τις αυξημένες σινοαμερικανικές κόντρες κι ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες δημοσιεύουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. 

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,1%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,1%. Απώλειες καταγράφει η Μαδρίτη κατά 0,1% ενώ αρνητικά κινείται και το Μιλάνο (-0,6%).

Oι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών έχουν κλιμακωθεί αυτή την εβδομάδα. Δύο Κινέζοι χάκερ έβαλαν στον στόχο τους αμερικανικές εταιρείες που διεξάγουν έρευνα για τον κορωνοϊό, ως μέρος ενός 10ετούς προγράμματος που έχει σκοπό να κλέψει εμπορικά μυστικά, σύμφωνα με τις κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι οι φερόμενοι χάκερ είχαν συνεργαστεί με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας, την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας. Είναι η πιο πρόσφατη κατηγορία από τις ΗΠΑ, που υποστηρίζει ότι η Κίνα προσπάθησε να κλέψει την έρευνα για τον ιό, συμπεριλαμβανομένων πιθανών εμβολίων.

Παράλληλα, η Κίνα γνωστοποίησε χθες πως οι ΗΠΑ τής έδωσαν ξαφνικά εντολή να κλείσει το προξενείο της στην πόλη του Χιούστον, κίνηση που το Πεκίνο δηλώνει πως καταδικάζει έντονα, απειλώντας με αντίποινα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το State Department, καθώς εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε από την πλευρά του πως δόθηκε οδηγία για κλείσιμο του γενικού προξενείου της Κίνας στο Χιούστον, «προκειμένου να προστατεύσουμε την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και τις ιδιωτικές πληροφορίες των Αμερικανών». Κατά τον ίδιο, ο πρόεδρος Τραμπ «επιμένει στη δικαιοσύνη και την αμοιβαιότητα των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας».  

Στο μέτωπο των δεδομένων, με βελτιωμένη διάθεση μπαίνουν οι Γερμανοί καταναλωτές στον Αύγουστο. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος βρίσκεται πλέον στο -0,3, εννέα μονάδες υψηλότερα σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμό GfK.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v