Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Covid-19

Παραμένουν οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό, ιδιαίτερα για την πορεία της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Παρίσι 0,4%.

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Covid-19

Ηπιες αρνητικές κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό αντισταθμίζουν την αισιοδοξία που προκάλεσε η συμφωνία των ηγετών της Eυρωπαϊκής Eνωσης για το Tαμείο Aνάκαμψης.

Την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν υψηλότερα, αφότου oι ηγέτες της ευρωπαϊκής ένωσης έφτασαν σε συμφωνία για το Tαμείο των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την βοήθεια των οικονομιών που δέχθηκαν χτύπημα από την κρίση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η συγκρατημένη εικόνα σήμερα υποδηλώνει ότι οι ανησυχίες για την πανδημία παραμένουν, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο ιός έχει μολύνει περισσότερους από 3,8 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία από το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ενώ έχει σκοτώσει σχεδόν 142.000 ασθενείς. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν περισσότερους από χίλιους νεκρούς την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Τρίτη ότι η πανδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδεινωθεί πιθανότατα, πριν βελτιωθεί.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,3%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,3%, ενώ το Μιλάνο κινείται οριακά θετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v