Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι οριακά υψηλότερα. Σχέδιο για την οικονομία $1 τρισ. από τους Ρεπουμπλικάνους -μειώνονται οι παροχές ανέργων. Βουτιά 34% στα έσοδα της Pegueot το πρώτο εξάμηνο.

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ηπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι ενδείξεις για νέα οικονομική δράση από την αμερικανική κυβέρνηση αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως.

Σε πορεία για σύγκρουση με τους Δημοκρατικούς μπαίνουν οι Ρεπουμπλικανοί, αποκαλύπτοντας το σχέδιο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1 τρισ. δολαρίων, με κίνητρα που θα μειώσουν τα επιδόματα ανεργίας κατά δύο τρίτα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο των Δημοκρατικών αποθαρρύνει την εργασία διατηρώντας τις έκτακτες παροχές ανέργων σε 600 δολάρια την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Γερουσίας, το επίδομα ανεργίας θα συνεχιστεί - αλλά με μόλις 200 δολάρια την εβδομάδα τον Σεπτέμβριο. Από τον Οκτώβριο, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το 70% των προηγούμενων μισθών, με όριο ωστόσο τα $500 την εβδομάδα.

Στο επίκεντρο των επενδυτών και η συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και οι ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο από τον Πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι οριακά υψηλότερα, η Μαδρίτη κερδίζει 0,6%, ενώ το Μιλάνο υποχωρεί 0,4%. 

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Δευτέρα περισσότερα από 57.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 679 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός είναι ελαφρώς κατώτερος από εκείνους των τελευταίων λίγων ημερών.

Για δώδεκα συνεχόμενες ημέρες, ως και προχθές Κυριακή, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ανά 24ωρο ξεπερνούσαν τα 60.000 (τις τρεις από αυτές ξεπέρασαν τα 70.000). Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ξεπερνούσε τους 1.000 για τέσσερις συναπτές ημέρες, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη του Μαΐου.

Στο εταιρικό μέτωπο, έσοδα που έφτασαν τα 25,1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Ομιλος Peugeot για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2020, καταγράφοντας πτώση 34%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν είχαν φτάσει στα 38,3 δισ. Τα καθαρά κέρδη ήταν 595 εκατ. ευρώ, από 1,83 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2019. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει να συρρικνωθεί η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη κατά 25% το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v