Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας αναμένουν οι επενδυτές. Σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Υποστηρικτικά λειτουργεί η ανακοίνωση θετικών στοιχείων για την μεταποίηση της ευρωζώνης. Μικτά τα futures της Wall Street

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη κυρίως στις ΗΠΑ και τις προσπάθειες οριστικοποίησης ενός νέου πακέτου τόνωσης της οικονομίας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Εν τω μεταξύ, τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, αντιστάθμισαν τα αρνητικά αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώθηκαν από μεγάλες τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, ο PMI μεταποίησης αυξήθηκε στις 51,8 μονάδες τον Ιούλιο από 47,4 μονάδες τον Ιούνιο. Είναι η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2019 που ο δείκτης κινείται πάνω από το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειχναν τον δείκτη στις 51,1 μονάδες.

Νωρίτερα, η HSBC ανακοίνωσε πτώση 65% στα κέρδη εξαμήνου, ενώ χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε και η Societe Generale.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύονταν κατά 0,56% στις 358 μονάδες, κατά 0,32% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.799 μονάδες και κατά 1,26% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.467 μονάδες, ενώ λίγο χαμηλότερα, στις 5.891 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου. Ήπιες πιέσεις στην Ισπανία, με τον δείκτη IBEX να υποχωρεί κατά 0,6% στις 6.836 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB σταθεροποιείται στις 19.104 μονάδες. 

Μικτή εικόνα με ήπιες μεταβολές στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500 (-0,02%), Dow Jones (-0,14%) και Nasdaq (+0,48%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v