Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα κρούσματα

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται οριακά, το Παρίσι κερδίζει 0,5%, η Μαδρίτη χάνει 0,2% ενώ το Μιλάνο κινείται 0,2% ανοδικά. Στο επίκεντρο το νέο πακέτο τόνωσης στις ΗΠΑ, αλλά και η άνοδος των κρουσμάτων παγκοσμίως.

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα κρούσματα

Eπιφυλακτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη καθώς τα κρούσματα ενισχύονται παγκοσμίως, ενώ ένα νέο πακέτο οικονομικής στήριξης στις ΗΠΑ δείχνει να βρίσκεται σε αδιέξοδο. 

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται οριακά, το Παρίσι κερδίζει 0,5%, η Μαδρίτη χάνει 0,2% ενώ το Μιλάνο κινείται 0,2% ανοδικά.

Σε πορεία για σύγκρουση με τους Δημοκρατικούς μπαίνουν οι Ρεπουμπλικανοί, αποκαλύπτοντας το σχέδιο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1 τρισ. δολαρίων, με κίνητρα που θα μειώσουν τα επιδόματα ανεργίας κατά δύο τρίτα.

Οπως μετέδωσαν οι Financial Times, οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο των Δημοκρατικών αποθαρρύνει την εργασία, διατηρώντας τις έκτακτες παροχές ανέργων σε 600 δολάρια την εβδομάδα. Σύμφωνα με το σχέδιο της Γερουσίας, το επίδομα ανεργίας θα συνεχιστεί - αλλά με μόλις 200 δολάρια την εβδομάδα τον Σεπτέμβριο. Από τον Οκτώβριο, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το 70% των προηγούμενων μισθών, με όριο ωστόσο τα $500 την εβδομάδα.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η Moderna τιμολογεί το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού στα περίπου 50 με 60 δολάρια ανά θεραπεία, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της εταιρείας και δυνητικών αγοραστών, μεταδίδουν οι Financial Times. Η τιμή αυτή είναι υψηλότερη από αυτές που έχουν συμφωνήσει άλλες εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια να χρεώσουν κυβερνήσεις. Η τιμή της Moderna θα ισχύει για τις ΗΠΑ και άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος, που η εταιρεία σκοπεύει να βάλει σε προτεραιότητα.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Τρίτη άλλους 1.592 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό, που είχε να φθάσει σε αυτό το επίπεδο δυόμισι μήνες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης. Το ίδιο διάστημα, διαγνώστηκαν πάνω από 60.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μια μέρα, τερματίζοντας την ελαφριά μείωση των περιπτώσεων που καταγραφόταν τα δύο προηγούμενα 24ωρα, κατά τα δεδομένα της σχολής ιατρικής αυτής της Βαλτιμόρης.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθαρή ζημιά 77 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 η Deutsche Bank την Τετάρτη, καθώς η γερμανική τράπεζα συνεχίζει μία δαπανηρή αναδιάρθρωση, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Οπως μεταδίδει το CNBC, πρόκειται για σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τις απώλειες το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν οι ζημιές είχαν φτάσει στα 3,2 δισ. ευρώ. Είναι επίσης καλύτερα από τις εκτιμήσεις της για ζημιά 133 εκατ. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν απώλειες 182,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v