Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα για τα μέτρα τόνωσης στις ΗΠΑ. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Στα εταιρικά αποτελέσματα είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα ως προς την πρόοδο που σημειώνεται για το νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο «μενού» των αποτελεσμάτων σήμερα οι Commerzbank, BMW, Deutsche Post και Allianz: η BMW κατέγραψε ζημιές 230 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο με τα έσοδά της να μειώνονται στα 19,97 δις. ευρώ, η Allianz ανακοίνωσε κέρδη μειωμένα κατά 29%, ενώ τα κέρδη της Commerzbank κατέγραψαν πτώση 21%, με την τράπεζα να αναμένει πως θα ανακοινώσει ζημιές για το σύνολο της χρήσης. 

Τα αποτελέσματα της Commerzbank ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, ενώ η Allianz ανέφερε πως αναμένει το β' εξάμηνο του έτους να είναι καλύτερο από το πρώτο -υπό την προϋπόθεση πως δεν θα αλλάξει η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, τα τελικά στοιχεία της IHS Markit έδειξαν πως η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης επέστρεψε σε μέτρια ανάπτυξη τον Ιούλιο με την άρση ορισμένων περιορισμών που είχαν επιβληθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο η ανάκαμψη του τομέα των υπηρεσιών δεν ήταν τόσο έντονη όσο αναμένονταν. Ο τελικός σύνθετος PMI διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στις 54,9 μονάδες από 54,8 που ήταν η προκαταρκτική μέτρηση και ο PMI υπηρεσιών στις 54,7 μονάδες έναντι των 55,1 της προκαταρκτικής μέτρησης.

Επίσης, τα στοιχεία για το λιανικό εμπόριο στην ευρωζώνη έδειξαν επιστροφή σε προ πανδημίας επίπεδα.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,71% υψηλότερα στις 365 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 1,06% στις 6.099 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,83% στις 4.929 μονάδες και κατά 0,8% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.700 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street προοιωνίζονται τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που ενισχύονται από 0,3% έως 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v