Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαίοι επενδυτές τηρούν αποστάσεις από τις σινοαμερικανικές εντάσεις, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη στις ΗΠΑ και στα νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Υψηλότερα τα futures της Wall Street

Ήπιες μεταβολές σε θετικό πεδίο για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που δείχνουν να μην δίνουν σημασία στις σινοαμερικανικές εντάσεις που έχουν επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην Ασία.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέδωσε εκτελεστικά διατάγματα με τα οποία από τα μέσα του επόμενου μήνα απαγορεύεται η χρήση των WeChat και TikTok από Αμερικάνους, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε επίσης πως θα επιβάλλει νέες κυρώσεις σε 11 άτομα, περιλαμβανομένης της ηγέτιδας του Χονγκ Κονγκ Carrie Lam, για τον ρόλο της στην επίβλεψη και «εφαρμογή των πολιτικών καταπίεσης των ελευθεριών και ων δημοκρατικών διαδικασιών από το Πεκίνο».

Η προσοχή των επενδυτών πάντως παραμένει στραμμένη στις ΗΠΑ, εν αναμονή νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Νωρίτερα σήμερα, το οικονομικό ινστιτούτο Ifo στη Γερμανία δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα έρευνάς του, που έδειξε πως οι γερμανικές επιχειρήσεις αναμένουν πως οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας θα διαρκέσουν για άλλους 8,5 μήνες.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% στις 364 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.061 μονάδες, κατά 0,52% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.914 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.711 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v