Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα εκτελεστικά διατάγματα του Τραμπ για τις WeChat και TikTok προκαλούν νέα ανησυχία για την κλιμάκωση των σινοαμερικανικών εντάσεων. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές. Αρνητικά τα futures της Wall Street.

Περιορισμένες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στη νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αυτή τη φορά με επίκεντρο την τεχνολογία.

Ο  πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικά διατάγματα με τα οποία απαγορεύει τις αμερικανικές συναλλαγές με δυο δημοφιλή κινεζικά apps, το WeChat της Tencent και το TikTok της ByteDance. Η κίνηση αυτή, η οποία έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διαταγή που έδωσαν οι ΗΠΑ στην Κίνα να εγκαταλείψει το προξενείο της στο Χιούστον, εκτιμάται πως θα προκαλέσει αντίποινα από το Πεκίνο, ίσως μια απαγόρευση της Apple ή της Microsoft.

Από την άλλη πλευρά, βοήθειες δίνουν τα στοιχεία για το εμπόριο της Γερμανίας και της Γαλλίας. Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Γερμανίας έδειξαν αύξηση 14,9% στις εξαγωγές τον Ιούνιο, έναντι του 13,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,06% στις 362 μονάδες, κατά 0,1% ο FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.020 μονάδες και κατά 0,36% ο CAC του Παρισιού στις 4.867 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης DAX κινείται οριακά υψηλότερα στις 12.595 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v