Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο επίκεντρο η αβεβαιότητα για την ταχύτητα οικονομικής ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας. H Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,5%.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη. Στο επίκεντρο η αβεβαιότητα για την ταχύτητα οικονομικής ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας. H Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,5%.

Καλά νέα έρχονται από το μέτωπο των εμβολιασμών. Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε εμβόλιο Covid-19, με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή να ανοίγει τον δρόμο σε Pfizer και BioNTech, πριν ληφθούν αποφάσεις σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι δύο παραπάνω εταιρείες δήλωσαν τον Νοέμβριο ότι το εμβόλιο τους, που βασίζεται στη νέα τεχνολογία messenger RNA, ήταν 95% αποτελεσματικό στη δοκιμή τελικού σταδίου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση. Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την Τετάρτη ότι το εμβόλιο «πληροί τα αυστηρά πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας».

Στο μέτωπο των δεδομένων, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αυξήθηκε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 8,2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, έναντι προσδοκίας για άνοδο κατά 5,8%. Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, κινήθηκαν θετικά κατά 2,6%, μετά την πτώση κατά 1,9% του Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας την εκτίμηση έρευνας του Reuters για αύξηση 1,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,208 ενώ η στερλίνα χάνει 0,1%, στο $1,340.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v