Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Τα νεότερα από το "μέτωπο" των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητική η εικόνα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στη εξέλιξη της πανδημίας και τα νεότερα από το «μέτωπο» των εμβολίων, ενώ αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer, επικαλούμενη προβλήματα στα logistics της προμήθειας πρώτων υλών, γνωστοποίησε πως μειώνει στο μισό την πρόβλεψή της για την φετινή παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19, αναμένοντας τώρα να παράγει 50 εκατ. δόσεις αντί για 100 εκατ. δόσεις το 2020.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εξασφάλιση εμπορικής συμφωνίας πριν την 31η Δεκεμβρίου. Οι Financial Times αναφέρουν πως η Βρετανία κατηγορεί τη Γαλλία ότι προβάλλει απαιτήσεις την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες συμφωνίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο, η επιστροφή του ευρωπαίου διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί, ίσως προμηνύεται κάποια θετική εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ, κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να συμπεριλάβει άλλες τέσσερις μεγάλες κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» με τις φερόμενες ως κινεζικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να συζητά με την Κίνα το ενδεχόμενο συμφωνίας, στο πλαίσιο της οποίας η CFO της Huawei θα επιστρέψει στην Κίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραδεχθεί αδικοπραξία της.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,28% υψηλότερα στις 392 μονάδες, κατά 0,44% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.599 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» ο δείκτης DAX στις 13.255 μονάδες, ενώ τα κέρδη του FTSE 100 διευρύνονται στο 1% και τις 6.555 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,3%-0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v