Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%,το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι χάνει 0,1%. Προειδοποιήσεις για βέτο στέλνει η Γαλλία όσον αφορά την εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit.

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, καθώς οι διεθνείς αγορές αναμένουν περισσότερα νέα όσον αφορά ένα νέο πακέτο οικονομικής δράσης από τις ΗΠΑ αλλά και για την έγκριση ενός εμβολίου κορωνοϊού.

Την Τετάρτη, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, την ώρα που ΗΠΑ και Ευρώπη αναμένονται να λάβουν αποφάσεις και γι' αυτό και για το εμβόλιο της Moderna αργότερα μέσα στον μήνα.

Ωστόσο, η κυκλοφορία του εμβολίου αναμένεται να διαρκέσει μήνες και η πανδημία κορωνοϊού εξακολουθεί να χτυπά σκληρά τις ΗΠΑ, που έχουν πλέον περισσότερους από 100.000 ασθενείς σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το Covid Tracking Project.

Στο μέτωπο του Brexit, προειδοποιήσεις για βέτο στέλνει η Γαλλία όσον αφορά την εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit εάν δεν της αρέσουν οι όροι, ασκώντας πίεση στη διαπραγματευτική ομάδα της ΕΕ να μην κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις, καθώς οι συνομιλίες φτάνουν στο αποκορύφωμά τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στη συνάντηση των 27 αντιπροσώπων του μπλοκ την Τετάρτη, η γαλλική πλευρά προειδοποίησε τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, για το πόσο άσχημα θα φανεί η διαμεσολάβησή του σε μία συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με βέτο από ηγέτες της ΕΕ.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Nestlé, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων παγκοσμίως, δήλωσε ότι θα επενδύσει 3,2 δισ. ελβετικά φράγκα (3,6 δισ. δολάρια) τα επόμενα 5 χρόνια σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Η εταιρεία θα φυτέψει 200 εκατ. δέντρα την επόμενη δεκαετία και θα βοηθήσει τους αγρότες και τους προμηθευτές να στραφούν προς την αναγεννητική γεωργία. Αυτή η πρακτική βελτιώνει την υγεία τους εδάφους και προστατεύει τα οικοσυστήματα.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%,το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι χάνει 0,1%, η Μαδρίτη κινείται 0,3% χαμηλότερα ενώ το Μιλάνο 0,2% υψηλότερα.

Το ευρώ ενισχύεται 0,15% και αλλάζει χέρια στο 1,211 δολάριο, ενώ η στερλίνα κερδίζει 0,22%, στο $1,339.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v