Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Brexit

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο κατά 0,1%, το Παρίσι κερδίζει 0,8%, η Μαδρίτη κατά 1,3%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,6%. Η στερλίνα κερδίζει 1,3% έναντι του δολαρίου και αλλάζει χέρια στο $1,3389.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Brexit

Βρετανία και Eυρωπαϊκή Ενωση συμφώνησαν την Κυριακή να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία του Brexit, καθώς παραμένουν βασικές διαφορές.

«Οι διαπραγματευτικές μας ομάδες εργάζονται νυχθημερόν τις τελευταίες ημέρες. Και παρά την εξάντληση έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο διαπραγματεύσεων, παρά το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν ξανά και ξανά οι προθεσμίες, θεωρούμε ότι σε αυτή τη φάση είναι υπεύθυνο να κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ανοδο κατέγραψε η βρετανική λίρα στο άκουσμα της είδησης, αλλά ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τις επιχειρήσεις να είναι έτοιμες για έξοδο «χωρίς συμφωνία» στις 31 Δεκεμβρίου όταν λήξει η μεταβατική περίοδος.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο κατά 0,1%, το Παρίσι κερδίζει 0,8%, η Μαδρίτη κατά 1,3%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,6%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, σε σκληρό lockdown προχωράει η Γερμανία την περίοδο των Χριστουγέννων εν μέσω αύξησης των θανάτων και των λοιμώξεων από τον κορωνοϊό. Τα μη απαραίτητα καταστήματα και τα σχολεία θα κλείσουν σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη.

Η στερλίνα κερδίζει 1,3% έναντι του δολαρίου και αλλάζει χέρια στο $1,3389 ενώ το ευρώ με άνοδο κατά 0,3% διαμορφώνεται στο 1,214 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v